0%

Fokusera på immunförsvar istället för falskt skydd vid sjukdom

Posted By: EleonorAmora On:


 

Ännu ett gammalt inlägg med den gamla webbsideadressen, som var värt att aktualiseras!

Immunförsvaret och våra kroppar är enormt fiffiga och starka om vi bara låter dem.

Det är viktigt att börja ha tillit till det naturen gett oss och att stärka det med naturliga sätt istället för syntetiska kemikalier.

I synnerhet är det viktigt NU när fler och fler människor är känsliga (empater, HSP osv) samt vaccinskadade och läkemedelsförgiftade.

Visste du att läkemedel är den tredje största orsaken till dödsfall i I-länderna numera? Läkemedel!

Men hur gör man då, kanske du undrar?

KOSTEN är A och O i detta fall, och det vi behöver börja med är en kost utan inflammationsskapande ingredienser, och där är gluten en stor bov som vi tyvärr inte kommer ifrån.

När jag gick kurs för Medicine doktor Olle Haglund, som är specialist på läckande tarm i Norden, så förklarade han som många specialister gjort innan honom att immunförsvaret till stor del kommer från tarmen, och om vi då förstör det med hjälp av vacciner, läkemedel, fluor och toxiner så får vi en tarm i obalans och ett dåligt immunförsvar till följd. De flesta av dagens autoimmuna sjukdomar har sin grund i detta, och minst 80% av alla sjukdomar antingen har sin grund i tarmens ohälsa – eller underhålls av denna.

Jag har medvetet valt en kost som är helt fri från gluten, eftersom jag har en sköldkörtelobalans som visat sig på många sätt under livets gång (och som ingen läkare har insett) men som jag numera har fått i balans. Faktum är att sköldkörtelobalanser är en dold folksjukdom numera, och jag möter denna problematik på var och varannan klient. (Och nej, dessvärre kan du inte fuska med gluten ibland, som många tror. Du behöver gå all in.)

Denna obalans är något som också har sin grund i tarmen – och det värsta är att du som mamma för över din obalanserade tarmflora till dina barn, så det är A och O att lära våra barn rätt kost för att inte skapa autoimmuna sjukdomar senare i livet. Det var den skrämselhickan som var den sista droppen för mig, och tvingade mig ta tag i kostbiten!

Paleo är en bra grund eller LCHF, och att då välja giftfritt (ekologiskt) i så stor mängd som du kan!

Det finns mängder av studier som visar kopplingar mellan t ex autismliknande tillstånd och glyfosat som är en av ingredienserna i vanliga bekämpningsmedel.

En läckande tarm har dessutom visat sig ha stor inverkan på allt från utbrändhet till depressioner, ADHD m m.

Så, stärk din kropp med rätt kost – få ett intresse för din hälsa!

Du behöver också läka tarmen genom att tillsätta probiotika och prebiotika i din kost; probiotika är t ex syrade grönsaker men går även att köpa i kapsel- och pulverform. Prebiotika är mat till probiotikan (mjölksyrebakterierna), och det finns i många olika former men t ex i hallon, banan, chlorella mm.

Det tar åtminstone ett halvår innan tarmen börjat läkas, så slarva inte.

Utan din hälsa så har du svårigheter med det mesta, så det är på tiden nu om du inte haft det intresset tidigare.

Det går alltid att komma framåt.
Det går alltid att börja nu!

Och du, jag lovar att både din kropp och själ kommer att tacka dig!

Eleonor Amora


SHARE
Play Cover Track Title
Track Authors