0%

Jordeänglar

Posted By: EleonorAmora On:


Idag tänkte jag att jag ska berätta litegrann om Jordeänglar, och förklara några av de stora lärdomarna som dessa behöver lära sig.

Vad är Jordeänglar egentligen, eller vad innebär det att ha jordeängelaspekter, som jag brukar kalla det för.

Precis som att vi kan ha haft liv på andra planeter så kan vi ha erfarenheter på själslig nivå från andra dimensioner och många har faktiskt sin grund i Änglarnas rike.

Faktum är att det var bland de första medvetna minnena som kom till mig själv, där jag kom ihåg hur vi flög tillsammans genom himlarna. Det var också en av de första medvetna minnen jag har, när jag insåg att jag satt fast i den här fysiska kroppen när jag var ett litet barn, och att jag inte längre kunde färdas som jag var van vid..

Jordeänglar har många gemensamma egenskaper, de har ett stort hjärta och väljer ofta yrken där de använder sin helande förmåga samt tar hand om människor på olika vis. Till följd av det blir de ofta dränerade och utnyttjade, för de är ofta väldigt dåliga på att sätta gränser och det medför dessvärre ännu oftare att de blir medberoende.

Ett stort problem som jag som andlig lärare kan se där är att det dessvärre ofta ses som något vackert med det självuppoffrande. Mycket för att det är romantiserat i litteraturen.

Att älska tills hjärtat brister.
Den barmhärtige samariten.
Osv.

Och på ett vis är det fint att kunna älska så, men det innebär också ofta att du inte älskar dig själv lika mycket.

Det är den första lärdomen i detta;

Som Jordeängel behöver du lära dig att inte bara älska andra utan även älska dig själv. Att prioritera dig själv och sätta dig själv först och främst. När du mår bra så kan du hjälpa andra på ett helt annat sätt än om du bara fokuserar på dem.

Den andra lärdomen i detta är medberoendeproblematiken och att kunna säga NEJ samt sätta gränser.

Vi hjälper inte våra vänner om vi hela tiden möjliggör för dem att gå in i detta mönster av självuppoffring och medberoende, utan vi behöver visa dem att gränssättning inte handlar om brist på kärlek utan kanske tvärtom.

I denna tid i mänsklighetens historia, efter Atlantis fall, så är det otroligt viktigt att vi alla tar ansvar för våra negativa mönster och att inte vara medhjälpare till att upprätthålla andras.

Det innebär att vi kanske behöver visa lite tough love ibland genom att säga nej till att spela upp samma draman och sorgemelodier gång på gång.

För en Jordeängel behövs här på jorden, med sitt stora hjärta och sin förmåga till förlåtelse. Dock behövs det vara i balans.

Jag har gått igenom alla dessa stadier i mitt liv, och ibland ser vi skymten av dessa igen – dessa gamla mönster. Viktigt är då att vi ser dem som just mönster med insikten om att vi kan välja att säga nej till att upprepa dem igen.

Eleonor Amora


SHARE


Play Cover Track Title
Track Authors