0%

Chakror och körtlar

Posted By: EleonorAmora On:


KRONCHAKRA – Tallkottkörteln– utstrålar och tar emot ljus och håller oss i harmoni. Ju mer ljus vi drar in, desto mindre sömn behöver vi.

TREDJE ÖGAT – Hypofysen – mästarkörteln som kontrollerar hur alla andra körtlar arbetar och urinproduktion mm. Detta är körteln som har att göra med LIV, och kan vi kontrollera den så kan vi även stoppa utsöndringen av åldershormon. Hypotalamus som sitter mellan Tallkottkörteln och Hypofysen kontrollerar Hypofysen.

HALSCHAKRA – Sköldkörteln – denna har översyn över metabolism – förbränningen – och produktionen av antikroppar. När den är överaktiv blir ögonen utstående – när den är underaktiv kan vi förlora vår röst, vara trött, ha läderartat skinn. Bisköldkörtlarna kan hjälpa oss absorbera kalcium och att hålla dessa balanserade så att våra ben och skelett är starka.

HJÄRTCHAKRA – Thymus/bräss – övervakar immunsystemet

SOLAR PLEXUS– Bukspottkörteln – har att göra med socker och näringsintag – den avger insulin och matsmältningsenzymer, den hjälper oss att absorbera känslomässig och mental söthet – vänlighet – detta är den första körtel som uppvisar om något är fel i kroppen.

SAKRALA – Äggstockar och testiklar – har hand om kroppens sexuella och fortplantningsorgan. Ansvarig för skapande och känslor. Efter klimakteriet producerar den inte lika mkt östrogen.

ROT – Binjurar – sänder ut adrenalin för att fly, tar bort skräp, backar upp njurarna så att när vi är stressade så håller vi kvar vätska. Binjurarna är över njurarna men de är i kontakt med bascentrat eftersom de är de första körtlar som formas i livmodern.


SHARE


Play Cover Track Title
Track Authors