0%

Varför tycker du inte om Reiki, Eleonor Amora?

Posted By: EleonorAmora On:


Först av allt så handlar det inte om att jag inte tycker om Reiki.

Reiki är en healingmodalitet som jag själv lärde mig för många, många år sedan, i början på 90-talet. Dock använder jag den inte längre för att jag tycker att den är begränsande för mig. Där handlar det om tycke och smak, precis som allt annat i världen. Den är helt enkelt inte för mig.

Det jag motsätter mig och kritiserar är initieringarna.

Det gäller dessutom alla healingmodaliteter som använder sig av initieringar, och är alltså inte specifikt för Reikin, men den kommer ofta upp som ett exempel då det är så många som känner till den. På den tiden det begav sig då jag lärde mig Reiki så fanns det inte så många andra alternativ om man ville gå en andlig kurs, och jag är tacksam över att jag gick den oavsett!

Kom nu ihåg att göra skillnad på sak och person, precis som jag gör. Jag har massor av vänner som utövar Reiki, och de får göra precis som de känner för – såklart. Det jag brukar nämna till de som är lärare i metoden är bara att jag tycker att de kan fortsätta lära ut den om de vill, men att de borde skippa initeringarna. Initieringar behövs nämligen inte ändå, eftersom alla kan kanalisera precis den energi man vill utan att man behöver fästa ankare av olika energier i varandras energifält.

Det är nämligen det som görs vid initieringar; man fäster en symbol eller en energikanal som har just den frekvensen av den energi som man då tror sig och vill få specifik tillgång till.

Problemet är att du är av en slags energi – initeringen av en annan.

Precis som för alla former av implantat i den fysiska kroppen, oavsett om det rör tandimplantat eller annat, så kan vi reagera mot det som opereras in.

Varför? Av många olika orsaker, men ofta beror det på att det är ett främmande material. När det rör energier så kan det skapa direkta energiblockeringar som vi kan reagera negativt på.

Många får reaktioner av detta, och när det rör allt vi fäster i auran så manifesteras det förr eller senare i den fysiska kroppen. Det som ofta sker är inflammationer (ungefär som man skulle få om man har en sticka i fingret) eller påverkan på olika organ där initieringen är fäst. Det vi t ex sett hos de som gjort AuraTransformationer är att de fått fysisk påverkan på hjärtat, och flera fd Auraförmedlare har fått välja mellan att sätta in pacemaker eller göra hjärttransplantation. De fysiska organen är helt enkelt inte skapade för att hålla annan energi än den som du är född med.

Så där en del tror att jag kritiserar dem för att de är Reikihealers, så handlar det faktiskt bara om att de ska förstå hur unika de är i sitt eget energiavtryck och att de ska inse att den energi som de har själva räcker fullgott till allt som de vill göra.

Du är nämligen skapad med precis den energi som är perfekt för din fysiska kropp i denna inkarnation.

Du är helt enkelt perfekt precis som du är!

//Eleonor Amora

 

Ps! Dessutom är detta min uppfattning – jag är också av den uppfattningen att vi alla väljer helt själva vad vi vill göra. Är du beredd att släppa dina gamla initieringar så kan du testa denna meditation som vi gjorde LIVE en gång på ett program! Vill du inte det så hoppar du helt enkelt över det. As simple as that. Och kom ihåg, jag säger ALDRIG åt någon att ta bort en initiering – det får man bestämma sig för helt själv om man vill.

Har du hittat en duktig Reikilärare så förstår den dessutom vad jag menar, och kan lära dig metoden ändå om du vill lära dig den utan att lägga in initieringarna, and why not – kunskap behöver aldrig vara tung att bära, men hoppa gärna över initieringarna!

 


Play Cover Track Title
Track Authors