FAQ

SHARE

Läs följande information noggrant innan du väljer att delta på kurs eller annat event hos oss – vid bokningen så tar vi för givet att du läst detta och godtagit dessa punkter och regler:

REGLER VID BOKNING OCH AVBOKNING AV SESSION/KONSULTATION
Betalningen skall göras i samband med bokningen,  och sessionen skall vara betald innan din bokade tid. Avbokning skall ske senast 48 timmar innan bokad tid, och då kan du antingen boka om din tid eller få återbetalning om 50%. Efter 48-timmars regeln sker ingen återbetalning. Ombokning sker vid akut sjukdom. Läkarintyg kan behöva uppvisas.

Om du har pågående sessioner innan vistelse på gården för utbildning så gäller inte reglerna nedan för avbokning av kurs, utan ovanstående gäller. Har du påbörjat sessioner och frekvensarbete så är din betalning att anse som förverkad även om du avbryter sessionerna i förtid när det är frågan om flera sessioner. Detta gäller även för mentorprogrammen.

Om du inte följer de direktiv du får under eller efter sessionerna så har Eleonor Amora rätt att avstå mer behandling/sessioner. Ev innestående betalning är då att anse som förverkad. Detta gäller även vid deltagande på kursgården.

Uppstår fysisk eller psykisk ohälsa under eller efter sessioner har Eleonor Amora rätt att avbryta och avstå mer behandling/sessioner. Ev innestående betalning är då att anse som förverkad. Detta gäller även vid deltagande på kursgården.

Respekt gentemot arbetstider och Eleonor Amoras privatliv skall visas, annars har Eleonor Amora rätt att avstå fler behandlingar/sessioner. Ev innestående betalning är då att anse som förverkad. Detta gäller även vid deltagande på kursgården.

REGLER VID BOKNING/AVBOKNING SAMT BETALNING AV KURS
Se separat sida.

GPS

”Vad är det för adress jag ska slå in på min GPS?” får vi ofta som fråga, och då är svaret:
Sjövik 426, 83595 NÄLDEN

Det händer att olika GPS visar fel gård, och därför vill vi understryka att efter att man sväng av från E14 där det står skyltat med Mus-Olles Museum, så är det ungefär 700 meter längs med byvägen tills man ser vår stora bruna ligghall på höger sida tillsammans med hästhagar, därefter ser man vårt ljusgröna hus på höger sida.

huset

Efter att du svängt upp mot gården så har vi en parkeringsficka på höger sida, vid en lyktstolpe, innan du kört förbi huset.

Vi vill inte att du kör ända upp på gårdsplanen (förbi huset) både av omtanke om våra barn och djur samt av omtanke om din bil, då vi har påfåglar som ibland går lösa där och de kan hoppa upp på bilarna.

RÖKFRITT

På kursgården i Ytterån råder en rökfri zon, vilket innebär att rökning inte är tillåten. Bor du hos oss gäller det hela tiden för din vistelse hos oss. Bor du inte hos oss så ber vi om respekt för oss andra att du inte röker på morgonen innan du kommer hit, då det sitter i hår och kläder. För de som har nikotinberoende så rekommenderas att man istället tar med sig t ex nikotinplåster eller nikotintuggummi under kurser eller sessioner om man behöver detta. Detta får dock under inga som helst villkor slängas så att barn eller djur kommer åt det.

PARFYMFRITT
Tänk även på att undvika att använda syntetiska parfymer och starka dofter. Vi väljer att leva i en giftfri miljö. Detta gäller även hår- och hudvårdsprodukter.

DJUR
På gården finns det djur: hästar, katter, fjäderfän och hund. Katterna och hunden bor inne i huset. Vid behov finns homeopatmedel mot allergi. Vet du med dig att du har allergi så ta med dig eget läkemedel.

ALKOHOL OCH DROGER
Under din vistelse på kursgården så skall du vara fullständigt drogfri. Märker vi att du inte hörsammar detta krav så får du direkt lämna gården, utan återbetalning av kursavgift eller session.

MEDICINER ELLER SJUKDOM
Äter du någon form av mediciner eller är diagnosticerad med någon sjukdom så vill vi veta det innan ditt deltagande på kurs hos oss. Lider du för närvarande från eller har du tidigare fått diagnos med något av följande tillstånd eller liknande? Depression, schizofreni, paranoia, parafili, bipolär, alkohol-eller drogmissbruk? Om du svarar ja på någon av dessa, kontakta oss för att ge oss mer information innan du deltar på kurser.

EKOLOGISK KOST
Under din vistelse på kursgården så får du jättegärna låna vår kyl och frys så att du kan tillaga din mat hos oss med hjälp av spis och varmluftsugn. Väljer du att göra det så ber vi dig att välja ekologisk kost, då vårt matspill ges till djuren på gården, och då vi har egen kompost. Vi vill inte ha bekämpningsmedel från oekologisk kost där.

LUNCHER OCH MIDDAGAR INGÅR INTE
Luncher och middagar ingår inte i kurserna. Det finns tillgång till kyl och frys samt ugn och vanlig spis i vårt hus.  Eleverna har egen kyl/frys. Oftast har deltagarna med sig egen mat om de åker bil till oss, men om de har annat färdmedel så som exempelvis tåg eller flyg så brukar vi åka första dagen tillsammans till närmaste matbutik så att de får handla det de behöver under sina kursdagar.

Det händer också att eleverna väljer att äta ute på restaurant. Detta väljer eleverna själva. Det finns både bensinstation, grill och schnitzelstuga på gångavstånd, för den som vill slippa att laga mat. Pizzeria i Nälden (4 km bort) kör hem både pizza (de har t o m jättegod glutenfri pizza!) och husmanskost om man är flera som beställer. Thaimat och vägkrog finns i Krokom 1,5 mil bort.

Man behöver inte ta med sig hela kryddskåpet för att tillaga maten, utan behöver man något speciellt så säger man till och så fixar vi det – allt går att lösa! Man behöver inte vara orolig att man står utan frukost första morgonen om man kommer hit på kvällen eller tidigt på morgonen – men vet man om att man går på särskild kost kan det ju vara läge att även då ha med sig det själv, redan från början. Berätta för oss hur du planerar, så att vi kan ordna det på bästa sätt för dig!

FÖRSÄKRINGAR
Det åligger eleverna att ha gällande personförsäkringar för olycksfall, skada eller sjukdom.

GRATIS BOENDE
Boende är gratis i mån om plats på kursgården, i gemensam sovsal. Sängkläder finns att tillgå. Vet man att man är känslig för snarkningar så tar man med sig öronproppar.

Har man behov av speciell madrass eller att ligga i enskilt rum så kan vi rekommendera olika hotell eller B&B i närheten eller i Östersund.

B&B
Det finns möjlighet att boka rum som man bekostar själv på närliggande hotell och vandrarhem. Dubbelkolla med oss om du vill välja ett sådant alternativ, så ska vi rådge dig om var det ligger närmast oss eller passar dina önskemål.

OM VI SKA HÄMTA VID TÅG ELLER FLYG 
Vill du ha hämtning så måste det ske dagen innan, senast klockan 19 – det går utmärkt att sova hos oss dagen innan kursen (om du bokat i tid, så att vi har sovplatser över). Vi har småbarn och kan dessvärre inte åka och hämta sent på kvällen.

Kommer du tidigt på morgonen innan kursens början så behöver du ta dig till oss för egen maskin, där vi kan hämta dig i Ytterån eller Nälden om du kommer med buss eller tåg. Vi skjutsar tillbaka till Östersund efter kursens slut på sista dagen, så vet du med dig att du har ett sent nattåg så ta med en bok som du kan läsa – annars kan vi också ge en karta över staden om du vill flanera runt lite. En del väljer att sova en sista natt i Östersund, där det t ex finns fina vandrarhem med egna rum.

Hör av dig till oss innan du bokar dina resbiljetter. Vi finner alltid en lösning som du känner dig trygg och glad över.

TIDER FÖR ATT ANLÄNDA MED EGET FORDON
Kommer du med egen bil får du senast komma klockan 20 kvällen innan kursstart, för att familjens kvällsrutiner för barnen skall kunna bibehållas. Du kan dock inte komma tidigare än klockan 18. Kommer du samma dag som kursen startar får du inte komma tidigare än klockan 9:30. Du behöver alltid kontakta oss för att stämma av med tider då du kommer.

KURSGÅRDENS TYDLIGA REGLER
Se separat sida

SKOLANS ETISKA REGLER
Se separat sida

SKÖNA KLÄDER
Tänk på att ta med t.ex en yogamatta om du vill ligga ned under meditationer, samt lämpliga löst sittande kläder. Kanske du också vill ha med några mjuka tofflor eller sockor. Vi har filtar och kuddar som vi kan tillhandahålla, men ibland känns det bäst med sin egen.

KLÄDER EFTER VÄDER!
Vi har jättefina naturområden som man kan ströva i när det inte är lektioner, och du har det pittoreska och välkända Mus-Olles Museum på bara några minuters gångavstånd, där du även kan fika då det är öppet. Storsjön ligger nära gården, och det finns de som sett Storsjöodjuret i närheten! Ibland går vi till kraftplatser och portaler, så därför – ha med dig kläder efter väder och årstid, och ja, det kan bli kallt på vintern här i Norrland. Men det är varmt och skönt inomhus, där vi även eldar härligt sprakande brasor tillsammans!

LJUSA KLÄDER UNDER HEALINGKURSER
Under healingkurserna bör du ha vita eller ljusa kläder på dig för att förenkla att se varandras energier under pararbeten. Det funkar såklart att göra energiarbete ändå – men t.ex auror är enklare att se när det är ljusa material intill kroppen, i synnerhet om man är nybörjare inom detta.

EKOLOGISKT KAFFE & THÉ, VATTEN SAMT FRUKT
Vi har alltid tillgång till vatten samt ekologiskt kaffe och thé på kurserna – men behöver du någon annan form av dryck så ta med dig det själv; tänk dock på att vatten är väldigt bra att dricka under energikurser. Vi erbjuder alltid frukt vid eftermiddagsfikat. Vi har också ett stort fruktfat med ekologisk frukt där man kan ta av under dagen.

Om du har svår nötallergi så kommer du inte kunna delta på kurser på gården eftersom vi använder mandelmjölk och cashewnötter i mycket av vår matlagning, vilket innebär att vi inte kan garantera att det inte finns rester av detta i huset.

STÖDANTECKNINGAR
Någon form av skrivpapper samt penna är bra att ha med sig på kurserna. Glömmer man det så är det dock inte hela världen, eftersom det finns lösa papper att få. Ofta så ingår inte något kursmaterial i pappersformat, eftersom varje kurs är individanpassad beroende på deltagarna. Därför är det ditt eget ansvar att göra stödanteckningar. Vi arbetar intuitivt utifrån våra elevers behov, baserat på många års erfarenhet av utbildningar.

Vi rekommenderar olika böcker innan kurserna, vissa har vi som krav att man läst innan kursstart.

INFORMATION OM CERTIFIERING 
Se separat sida

MOBILTELEFON
Mobiltelefoner ska vara avstängda under lektionerna. Vi godkänner inte ljudinspelningar förutom i särskilda fall om detta tagits upp innan, samt fått godkännande av alla parter som deltar i dessa.

DJUR
Vi har djur på kursgården, något som du behöver tänka på om du är svårt allergisk. I kurssalen är det dock djurfritt!

NÄRA FÖRÄLDRASKAP
Eleonor Amora tillämpar ett nära och intuitivt föräldraskap, där hon och hennes man valt att inte använda sig av förskola för sina barn. Det innebär att kurstider ibland kan justeras lite beroende på något särskilt behov hos ett barn, som t ex fri amning, men du får alltid de timmar du har rätt till eller orkar med under din kursdag. Känns det jobbigt redan nu med denna flexibilitet så är inte kurser hos Eleonor Amora rätt för dig.

LANTGÅRD
Kursgården är en levande lantgård med en riktig familj som lever där. Det finns massor av djur och både små och stora barn. För den som lider av städningsmani så kan det kännas jobbigt. Vi har valt att leva istället för att städa varje dag. Vi rekommenderar istället inneskor om man vill ha vita strumpor! 🙂

VID BEHOV
Vid behov av kontakt innan kursens början kan du skicka ett sms till Eleonor Amora på 070-688 62 77.

Kolla in detta!
Play Cover Track Title
Track Authors