0%

Allmän information

Läs informationen på denna sida noggrant innan du väljer att boka kurs, event eller session hos oss – vid bokningen så tar vi för givet att du läst detta och godtagit dessa punkter och regler.

Är det några frågetecken så maila gärna till info@eleonoramora.se.

Vid behov av kontakt innan kursens början kan du skicka ett SMS till på 070-688 62 77.

OBS! På förekommen anledning så behöver jag understryka detta när jag delat mitt telefonnummer på hemsidan. Jag tar INTE EMOT SAMTAL som inte är bokade innan! Vänligen respektera denna gränssättning för att kunna vara klient/elev hos mig. Jag är i stort behov av egentid och tid för familjen de stunder jag inte har inbokat i schemat.

Varmt välkommen och vi hoppas att din vistelse hos oss, eller session med mig, blir trevlig och fylld med kunskap!

Eleonor Amora med familj

 

Rökfritt och parfymfritt

KURSGÅRDEN I YTTERÅN

RÖKFRITT

På kursgården i Ytterån råder en rökfri zon, vilket innebär att rökning inte är tillåten. Det räcker inte om du röker när du är ute och går, för det sitter kvar i kläder och hår samt hud, och vi har fattat det beslutet eftersom det rör allas vår inomhusmiljö sedan.

Bor du hos oss gäller det hela tiden för din vistelse hos oss. Bor du inte hos oss så ber vi om respekt för oss andra att du inte röker på morgonen innan du kommer hit, då det sitter i hår och kläder.

För de som har nikotinberoende så rekommenderas att man istället tar med sig t ex nikotinplåster eller nikotintuggummi under kurser eller sessioner om man behöver detta. Detta får dock under inga som helst villkor slängas så att barn eller djur kommer åt det.

(Ps. Vi är peppande och förstående med er som har ett nikotinbreak under de dagar ni är hos oss, och alla har än så länge lyckats jättebra!)

PARFYMFRITT

Tänk även på att undvika att använda syntetiska parfymer och starka dofter. Vi väljer att leva i en giftfri miljö. Detta gäller även hår- och hudvårdsprodukter.

HYGIEN

Tamponger får INTE spolas ned i toaletten (vi rekommenderar för övrigt att man börjar med menskopp om man inte redan gjort det, då det är bättre för både hälsa och natur).

KURSLOKALEN I ÖSTERSUND

Vi önskar samma respekt som på kursgården även i kurslokalen i Östersund, då vi alla vistas inomhus under samma tak, och det är väldigt ansträngande om det är stark lukt i lokalen efter att någon rökt eller parfymerat sig kraftigt. Vi vill att varken Eleonor Amora som ledare eller någon elev måste avbryta pga starka dofter.

Alkohol och droger

Vi har nolltolerans när det rör alkohol under din vistelse här, och vill inte att du intar det även om du skulle äta ute under dessa dagar.

Vi har även nolltolerans när det rör andra former av klassificerade droger.

Under din vistelse på kursgården så skall du därför vara fullständigt drogfri.
Märker vi att du inte hörsammar detta krav så får du direkt lämna kursgården eller om vi har ett program eller session på annan ort, utan återbetalning av kursavgift eller session.

Förtydligande:

Vi ser inte läkemedelsanvändning av cannabisolja som drog.

Mediciner eller sjukdom

PÅ KURSGÅRDEN

Om du har någon form av sjukdom där du tar läkemedel så behöver vi veta om det, och då har vi ett medicinskåp som du får låsa in detta i så att varken barn eller djur kommer åt dessa. Naturligtvis låser vi inte ute dig från det!

Om du är allergisk mot pälsdjur behöver du ta med dig läkemedel mot detta. Vi kan tyvärr ej erbjuda nötfritt på kursgården för dig som är nötallergiker.

Äter du någon form av mediciner eller är diagnosticerad med någon sjukdom så vill vi veta det innan ditt deltagande på kurs hos oss. Lider du för närvarande från eller har du tidigare fått diagnos med något av följande tillstånd eller liknande? Depression, schizofreni, paranoia, parafili, bipolär, alkohol-eller drogmissbruk? Om du svarar ja på någon av dessa, kontakta oss för att ge oss mer information innan du deltar på kurser. Vi behöver även veta om du har ett mentalt handikapp eller funktionshinder. Detta gäller även för de program som inte är på kursgården.

Om du inte klarar av att fungera i grupp eller att Eleonor Amora uppfattar att du inte kan tillgodogöra dig kursinnehållet pga ovanstående problematik har hon rätt att neka fortsatt deltagande i program.

Om du uppfattas som väldigt obalanserad eller med psykisk ohälsa så har Eleonor Amora rätt att neka fortsatt vistelse på kursgården eller deltagande i program.

Vid aggression eller annat otrevligt beteende mot kursdeltagare eller övriga så har vi rätt att neka fortsatt deltagande i kurs.

INFLUENSA- ELLER ROTAVACCIN

Då vi delar vårt hem med våra kursdeltagare så behöver du vänta i 2 månader innan du kommer till din kurs på gården om du eller någon i din nära familj vaccinerat sig mot influensa eller rotavirus, då dessa vaccin är synnerligen smittsamma efteråt och då vi inte gillar sjukdomar som t ex magsjuka. Tack för förståelse och respekt för vårt beslut, och du är varmt välkommen efter denna tid!

För den som undrar om var man kan lära sig mer om detta, så rekommenderar jag boken Vaccinationer: Risker och skador av Mayer Eisenstein & Neil Z Miller, eller att ni laddar ned dr Jackie Swartz bok: Vaccinationer – Fördelar och Nackdelar – Jackie Swartz_A4_R0.

Vi dömer ingen när det kommer till valet kring vaccin även om vi lär ut om riskerna med vacciner och tungmetaller samt olika kemikalier. Alla får ta ansvar för sin egen hälsa.

Vill man lära sig mer i ämnet så rekommenderar vi dock filmen VAXXED (finns på Youtube eller att köpa online) samt att man läser boken Vaccinationer: Risker och Skador.

Ta gärna även del av vad jag skrivit och sammanställt:

Läkemedelsverkets kvartalsrapporter och annan relevant info i ämnet

Djur och lantgård

I de fall du deltar på kursgården i Ytterån så vill vi understryka att gården är en levande lantgård med en riktig familj som lever där. Det finns massor av djur (hästar, katter, fjäderfän och hund) vilket är något som du behöver tänka på om du är svårt allergisk. I kurssalen är det dock djurfritt!

Vi har valt att leva istället för att städa kliniskt varje dag. Vi rekommenderar istället inneskor om man vill ha fläckfritt vita strumpor! ?

Katterna och hundarna bor inne i huset – i kurssalen är det dock djurfritt!

Vid behov finns homeopatmedel mot allergi. Vet du med dig att du har allergi så ta med dig eget läkemedel.

Djuren sköter vi om och vill inte att någon annan matar, ens för att vara snäll, men säg gärna till om du vill träffa dem! Pga smittorisk vill vi inte att deltagare besöker stallar eller hönshus.

Våra djur är våra familjemedlemmar och skall behandlas med respekt och vänlighet.

Mat och fika

EKOLOGISKT KAFFE & THÉ, VATTEN SAMT FRUKT

Vi har alltid tillgång till vatten samt ekologiskt kaffe och thé på kurserna – men behöver du någon annan form av dryck så ta med dig det själv; tänk dock på att vatten är väldigt bra att dricka under energikurser. Vi erbjuder alltid frukt vid eftermiddagsfikat. Vi har också ett stort fruktfat med ekologisk frukt där man kan ta av under dagen.

Om du har svår nötallergi så kommer du inte kunna delta på kurser på gården eftersom vi använder mandelmjölk och cashewnötter i mycket av vår matlagning, vilket innebär att vi inte kan garantera att det inte finns rester av detta i huset. Vi kan inte garantera totalt nötfritt någon annanstans heller, tyvärr.

EKOLOGISK KOST

Under din vistelse på kursgården så får du jättegärna låna vår kyl och frys så att du kan tillaga din mat hos oss med hjälp av spis och varmluftsugn. Väljer du att göra det så ber vi dig att välja ekologisk kost, då vårt matspill ges till djuren på gården, och då vi har egen kompost. Vi vill inte ha bekämpningsmedel från oekologisk kost där.

Är programmen på annan ort och i andra lokaler så äter du såklart vad du vill.

FRUKOSTAR, LUNCHER OCH MIDDAGAR INGÅR INTE

Måltider ingår inte i några av programmen.

Det finns tillgång till kyl och frys samt ugn och vanlig spis i vårt hus om man deltar på kursgården, och det försöker vi ordna även i andra lokaler vi använder – i Östersund finns ett utbildningskök som våra elever får använda.

Är det deltagande på kursgården så har deltagarna oftast med sig egen mat om de åker bil till oss, men om de har annat färdmedel så som exempelvis tåg eller flyg så brukar vi åka första dagen tillsammans till närmaste matbutik så att de får handla det de behöver under sina kursdagar. Vi kan dock inte åka till livsmedelsaffären varje dag, så man får planera sitt inköp på 1 gång.

Det händer också att eleverna väljer att äta ute på restaurant. Detta väljer eleverna själva.

Om du deltar i program på kursgården så finns det både bensinstation, grill och schnitzelstuga på gångavstånd, för den som vill slippa att laga mat. Pizzeria i Nälden (4 km bort) kör hem både pizza (de har t o m jättegod glutenfri pizza!) och husmanskost om man är flera som beställer. Thaimat och vägkrog finns i Krokom 1,5 mil bort om man har bil.

Lunchen är cirka 1,5 timme, så att man både ska hinna äta och vila en liten stund. Tro mig, de timmar ni lyssnar och tränar är fullt tillräckliga för att ni ska sova som stockar ändå. Ofta blir man jättetrött efter kursdagarna, och det är precis i sin ordning. Var gärna inkännande och lyssna på dina kurskamrater om de behöver lite egentid och tystnad. Behöver du själv egentid så var gärna tydlig och säg detta, eller gå ut en stund och njut av den vackra naturen. Både i Östersund och på kursgården så har vi närhet till naturen, så även i Glastonbury.

Försäkringar

Det åligger eleverna att ha gällande personförsäkringar för olycksfall, skada eller sjukdom.

Eftersom vi ibland åker på halvdagsturer tillsammans till olika kraftplatser så behöver vi veta namn på närstående samt deras kontaktuppgifter samtidigt som du anmäler dig. Detta är det lag på när man åker ut som grupp, och uppgifter vi behöver ha med oss ifall det skulle hända dig något.

Boende

Vi tillhandahåller inte längre boende på kursgården för deltagare i programmen förutom i de individuellt anpassade kurserna.

För de individuella dagarna så finns sängkläder att tillgå, men handduk behöver man ta med själv. Vet man att man är känslig för snarkningar så tar man med sig öronproppar.


EGET BOENDE

Det finns möjlighet att boka rum som man bekostar själv på närliggande hotell och vandrarhem. Dubbelkolla med oss om du vill välja ett sådant alternativ, så ska vi rådge dig om var det ligger närmast oss eller passar dina önskemål.

Deltar man i någon delkurs på kursgården i Ytterån så är Näskotthallen är en av de närmaste, 4 kilometer bort. Det ligger dessutom bara 50 meter från ICA Näldhallen, mitt inne i Nälden, och de har hundrum i vissa rum.

Deltar man i program som är förlagt i Östersund så är Ledkryssets Vandrarhem centralt, där de har allt från sovsal till enskilda rum. Annars finns det boende i alla prisklasser och nivåer i Östersund.

Deltar man i program som är förlagt i Glastonbury så finns det även där många olika B&B samt hotell. Säg till så kan vi vägleda dig i vad som passar!

VID KURSER UTOMLANDS

Kurserna kan genomföras med eller utan internat. Om inget annat särskilt anges, bokas och betalas logi (boende) av kursdeltagaren.

Se mer information i kursbeskrivningen.

BYTE AV KURSLOKAL

Eleonor Amora samt Storsjöliv AB har rätt att byta kurslokal samt avsluta rätten till boende på kursgården om det inte fungerar av olika anledningar. Ingen rätt till ersättning går då att kräva.

Resor och tider för att anlända

Resa till och från kursgården bekostar eleverna själva och ingår inte i priset. 

OBSERVERA att det är ditt eget ansvar att boka ombokningsbara resor, om en kurs mot förmodan skulle behöva byta datum ifall något akut inträffar som gör att det datumet inte kan genomföras. Vi har rätt att byta datum om något oförutsett inträffar!

 

KURSGÅRDEN I YTTERÅN

OM VI SKA HÄMTA VID BUSS, TÅG ELLER FLYG

Hör av dig till oss innan du bokar dina resbiljetter. Vi finner alltid en lösning som du känner dig trygg och glad över.

Vill du ha hämtning av oss så måste det ske dagen innan, senast klockan 20 – det går utmärkt att sova hos oss dagen innan kursen (om du bokat i tid, så att vi har sovplatser över). Vi har småbarn och kan dessvärre inte åka och hämta sent på kvällen.

Kommer du tidigt på morgonen innan kursens början så behöver du ta dig till oss för egen maskin, där vi kan hämta dig i Ytterån eller Nälden om du kommer med buss eller tåg.

Kommer du samma dag som kursen börjar till Östersund, så går det bussar till Nälden och Ytterån, och vi kan hjälpa dig att finna en lösning där som fungerar och kan hämta dig vid busshållplatsen. Det är cirka 4 mil att resa från Östersund, och man betalar med kort på bussen. Här finns det en sida där du kan söka bussturer. Om du hoppar av i Ytterån och vädret tillåter så är det 700 meter att gå till kursgården från busshållplatsen. Den närmaste busshållplatsen för oss är ”Rödöns vägskäl, Ytterån” men missar man den så är det bara kanske tvåhundra meter extra att gå från busshållplatsen vid Circle K.

För de som vill ta taxi så kan man t ex boka med Taxi Östersund eller något annat taxibolag, där vi sedan tidigare vet att det kostar ungefär 370-400 kronor från Östersund Frösö Flygplats till Ytterån (adress: Sjövik 426, 83595 Nälden) där vi har kursgården OM man bokar ”delad taxi” i förväg. Detta är per person. Begreppet ”delad taxi” som man alltså förhandsbokar innebär att andra okända medpassagerare kan komma att åka med samma taxibil, men eftersom man fått ett fast pris genom förhandsbokningen så får man det priset även om det inte blir andra personer som åker den rutten vid samma tidpunkt. Om man inte bokar delad taxi så kostar resan cirka 900 kronor från Östersunds centrum till Ytterån.

Ring dem för exakta siffror, vi bara hänvisar, och vi tar inget ansvar för om du får ett högre pris för att du inte förhandsbokat och bett om ett fast pris! Vi tar heller inte ansvar för eventuella förändringar i pris sedan vi skrivit detta.

Vi skjutsar tillbaka till Östersund efter kursens slut på sista dagen, så vet du med dig att du har ett sent nattåg så ta med en bok som du kan läsa – annars kan vi också ge en karta över staden om du vill flanera runt lite. En del väljer att sova en sista natt i Östersund, där det t ex finns fina vandrarhem med egna rum. Vi kommer inte kunna skjutsa alla olika tider, utan alla som ska bli skjutsade får följa med då den första elevens flyg eller tåg går. Vi skjutsar tidigast klockan 15 för då hinner vi börja en timme tidigare på kursen samma dag, och det tar cirka 20 minuter för oss till flygplatsen. Det är en liten flygplats och man behöver inte lång tid på sig där. Väljer du ett tidigare flyg eller tåg får du själv ta dig till Östersund.

Ibland finns det kursdeltagare på samma kurs som åker hit med egen bil där man kan hitta en bra lösning tillsammans med dem. Har du Facebook så läggs du till i en gemensam gruppmail där du kan skriva och checka av innan med övriga deltagare. Observera dock att vi inte kommer att ha dialogen med andra elever åt dig, utan du får prata med dem själv och komma överens i den mailtråden. Vi hinner inte vara ett språkrör åt alla. 🙂

TIDER FÖR ATT ANLÄNDA MED EGET FORDON

Kommer du med egen bil får du senast komma klockan 21 kvällen innan kursstart, för att familjens kvällsrutiner för barnen skall kunna bibehållas. Du kan dock inte komma tidigare än klockan 20. Du behöver överenskomma med oss innan, så att vi finns på plats och inte är på resande fot för att hämta elever.

Kommer du samma dag som kursen startar får du inte komma tidigare än en halvtimme innan kursstart.

Du behöver alltid kontakta oss för att stämma av med tider då du kommer.

OM DU DELTAR PÅ PROGRAM FÖRLAGDA PÅ ANDRA ORTER SOM T EX ÖSTERSUND ELLER GLASTONBURY så behöver du själv ansvara för att ta dig från flyg/buss/tåg och till ditt boende. Huvudsaken är att du planerar så att du är på plats då kursen börjar. Vi har ofta tips så att det ska klaffa!

Kläder

SKÖNA KLÄDER

Tänk på att ta med t.ex en yogamatta om du vill ligga ned under meditationer, samt lämpliga löst sittande kläder. Kanske du också vill ha med några mjuka tofflor eller sockor. Vi har filtar och kuddar som vi kan tillhandahålla, men ibland känns det bäst med sin egen.

KLÄDER EFTER VÄDER!

Vi har jättefina naturområden som man kan ströva i när det inte är lektioner, och du har det pittoreska och välkända Mus-Olles Museum på bara några minuters gångavstånd från kursgården i Ytterån, där du även kan fika då det är öppet. Storsjön ligger nära gården, och det finns de som sett Storsjöodjuret i närheten! Ibland går vi till kraftplatser och portaler, så därför – ha med dig kläder efter väder och årstid, och ja, det kan bli kallt på vintern här i Norrland. Men det är varmt och skönt inomhus, där vi även eldar härligt sprakande brasor tillsammans!

Deltar du på program i Östersund så är det bara några minuters gångavstånd till fina promenadstråk längs Storsjön från Badhusparken, och i Glastonbury så är det fullt av vackra saker att uppleva om man deltar på ett program som är förlagt där.

LJUSA KLÄDER UNDER HEALINGKURSER

Under healingkurserna bör du ha vita eller ljusa kläder på dig för att förenkla att se varandras energier under pararbeten. Det funkar såklart att göra energiarbete ändå – men t.ex auror är enklare att se när det är ljusa material intill kroppen, i synnerhet om man är nybörjare inom detta.

Studietid och kursmaterial

Av vår information och av din anmälningsbekräftelse framgår under vilken tid varje kurs pågår och hur många kurstillfällen kursen omfattar. Kursens längd kan anges i antalet dagar och timmar. Lunch beräknas om 1-1,5 timme per dag utifrån kursdeltagarnas och lärarens behov.

Programmaterial ingår som regel inte i kursavgiften.

Vid varje program står information om böcker eller onlinekurser som skall läsas eller delta i innan kurs. Se mer information i beskrivningen.

Någon form av skrivpapper samt penna är bra att ha med sig då vi ses.Ofta så ingår inte något kursmaterial i pappersformat, eftersom varje kurs är individanpassad beroende på deltagarna. Därför är det ditt eget ansvar att göra stödanteckningar. Vi arbetar intuitivt utifrån våra elevers behov, baserat på många års erfarenhet av programmen.

Kom ihåg att kommunikation är A och O. Är det något du inte förstått som vi gått igenom på kursen så ber du oss att gå igenom det tydligare under kursdagarnas gång. Vårt fokus är att man ska vara nöjd efter sina dagar hos oss, men du behöver ta eget ansvar och fråga när informationen är i aktivt minne. Du kan således inte kräva genomgång av information efter att programmet avslutats.

Respekt gentemot arbetstider och Eleonor Amoras privatliv skall visas, annars har Eleonor Amora rätt att avstå fler behandlingar/sessioner och att avbryta program. Ev innestående betalning är då att anse som förverkad.

Intellektuell äganderätt

Alla Eleonor Amora Marklunds program och deras innehåll, såsom design, upplägg och material (exempelvis texter och videos) är skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Detta gäller även delad information på hennes Facebooksida och hemsida samt blogg.

Delning och spridning av hennes material och texter på Facebooksida, hemsida och blogg får endast göras om hänvisning sker till henne.

Allt material som används vid programmen tillhör Eleonor Amora Marklund och får endast användas med tillstånd från rättighetsinnehavaren.

Framställning av exemplar, kopiering, framförande, spridning, försäljning, visning eller annan överföring till allmänheten av programmen och deras material är, förutom för strikt privat bruk, förbjuden utan Eleonor Amora Marklunds medgivande.

Deltagarnas anteckningar under programmen är också skyddade enligt lagen om upphovsrätt. Deltagarnas anteckningar får således ej heller kopieras, framföras, sprida, säljas, visas eller på annat sätt överföras till allmänheten. Deltagarna får ej heller utifrån materialet och anteckningarna, skapa egna kurser eller program som är likvärdiga med Eleonor Amora Marklunds om annat ej överenskommits.

Överträdelse av den intellektuella äganderätten och upphovsrätten kommer att resultera i anmälan med böter, vitesförbud eller skadestånd som påföljd.

Eleonor Amora är ett varumärke som är registrerat hos Patent- och registreringsverket.

Onlinefilmer och kurslitteratur

För varje delkurs eller program så står information på hemsidan om vilka onlinefilmer du ska ha sett innan deltagande, samt vilka böcker du ska ha läst. Meditationerna kan man ha gjort innan, men de är oftast menade för att göras efter delprogrammen.

Filmerna behöver du ha sett för att det är grundläggande kunskap som tas upp i dessa, och som Eleonor Amora därför inte går igenom på delprogrammen.

Det går att delta på programmen och olika delkurser även utan att ha läst böckerna, men du förlorar möjligheten till följdfrågor och fördjupning om ämnen som tas upp i dessa.

Viktigt är att du tar ansvar för din utbildning och dagar tillsammans med mig.

Mobiltelefon och inspelning

SESSIONER VIA TELEFON

Eleonor Amora spelar inte in sessionerna, så du behöver antingen föra anteckningar eller själv spela in sessionen. Om du spelar in sessionen så är den endast för ditt eget privata bruk, och du har inte tillåtelse att lägga upp den offentligt någonstans, om du inte har fått godkänt att göra detta.

PÅ KURSGÅRDEN ELLER I ANDRA LOKALER

Mobiltelefoner ska vara avstängda under dagarna. Vi godkänner inte ljudinspelningar förutom i särskilda fall om detta tagits upp innan, samt fått godkännande av alla parter som deltar i dessa.

Tider

En allmän programdag så har vi oftast lektioner, arbete eller träning mellan 10 och 16.30 varje dag, förutom lunch och raster samt sista dagen.

DAGAR FÖRLAGDA PÅ KURSGÅRDEN

Om det är elever som väljer att åka bil till kursgården och har långt att köra, så väljer vi ibland att börja första kursdagen klockan 12. Det innebär att man ätit lunch redan innan kursstart, och det innebär även att vi kör över lite längre än klockan 16 den dagen. Kontakta oss för respektive kurs för att veta planering.

Då det är många som delar tak så önskar vi att det är tyst och lugnt senast klockan 21, och att aktivitet på morgonen som tidigast börjar klockan 8:30.

DAGAR FÖRLAGDA I ÖSTERSUND

Kursstart klockan 10 om inget annat överenskommits. Vi slutar dagarna klockan 16:30 förutom sista dagen då vi slutar klockan 14:30 för att alla ska hinna med tåg och flyg.

 

Nära föräldraskap

Eleonor Amora tillämpar ett nära och intuitivt föräldraskap, där hon och hennes man valt att inte använda sig av förskola för sina barn.

Det innebär att kurstider ibland kan justeras lite beroende på något särskilt behov hos ett barn, som t ex fri amning, men du får alltid de timmar du har rätt till eller orkar med under din kursdag.

Känns det jobbigt redan nu med denna flexibilitet så är inte kurser hos Eleonor Amora rätt för dig.

Play Cover Track Title
Track Authors