0%

Kattungar

SHARE

I sommar väntar vi en kull mellan vår vackra Frost och charmige Leo.

Mamma Frost är 75% ragdoll och 25% Birma med sagolikt vackra blå ögon och av färgen blå colorpoint. Hon är väldigt mysig och framåt! Vi har även hennes moster, som är en fenomenal sorkjägare!

Pappa Leo är 100% renrasig ragdoll med himmelsblå ögon och är av den ovanliga färgen lila  colorpoint. Även han är väldigt trevlig, vilket är A och O för oss. Han är även hjärtscannad UA.

Det ligger både blått, brunt och lila bakom dem – så det blir intressant att se vilka färger det kan väntas bli!

Dessa små kattungar säljs medvetet ovaccinerade – bland annat på grund av att ragdolls har större biverkningsrisk enligt studier. Därför vill jag att de fortsätter att få leva sina liv giftfritt! Mamma är helt vaccinfri, vilket gör att dessa ungar är den andra generationen av helt vaccinfria katter – som gör att de har en mycket bättre utgångspunkt då det tar tre generationer innan alla vaccinskador anses ha försvunnit ur släktleden. De har aldrig varit sjuka, och är våra högst älskade familjemedlemmar.

Vi är också väldigt noga med BRA mat till våra små och förutsätter att våra kattungeköpare ger dem spannmålsfri kost som t ex Acana eller Orijen som våra katter lever på – eller ännu hellre RAW om man har möjlighet till det.

Just för att vi inte vill att de ska köpas av vem som helst så är vi heller inte billigast, trots att de omtalas som ”bondkatter” eftersom de inte säljs med stamtavla, och de kostar därför 6000kr/kattunge. Kursdeltagare och medlemmar i MT har 500 kronor rabatt!

Jag kommer att ha ett krångligt avtal enligt många, vilket innebär att förköpsrätt råder om katten någonsin ska säljas, och det gäller även innan eventuell avlivning. Gillar man inte det så köper man sin katt någon annanstans.

Kattungarna veterinärbesiktigas och chippas innan leverans samt avmaskas med homeopatmedel.
De kommer att vara vana vid katter, hund och småbarn, så vi förväntar oss att de blir otroligt mycket hanterade.
Med kissebarnen följer såklart pläd med flockens lukt, mat som de ätit och en flaska kolloidalt silver som är bra att ha vid behov. Vi inkluderar även djurkommunikation och djurhealing inom rimliga gränser på livstid, för våra små och deras människofamiljer.

Vi kommer dock inte att tillämpa kösystem utan ni som har tänkt igenom ett kattungeköp kan maila mig (info@eleonoramora.se) och berätta om vad ni kan erbjuda våra små.

Ps! Vi ger såklart livslång support, och ser gärna våra kattungeköpare som vänner till familjen. <3

För er som kommer att störa er och påstå att det är buskavel då de säljs utan stamtavla (jo, jag har följt era diskussioner i ”renrasgrupperna”), så omöjliggör tyvärr SVERAKS vansinnesbestämmelser med vaccinationskrav att köpa katter med stamtavla eller avla inom SVERAK om man vill ha dem ovaccinerade.
Jag har fött upp hundar och hästar tidigare och importerat och exporterat både inom och utanför Europa, där fokus varit mentaltester, bruksprover och världsutställningar samt multichampions. Jag har varit med i den karusellen. Det finns en gräns rörande hur mycket vi ska få förstöra våra djur med dessa gifter, och min gräns nåddes efter två hundar som fick avlivas pga vaccin. Alldeles för många av sjukdomarna inom våra raser är inget annat än vaccinskador, vilket jag insåg alldeles för sent, men tack och lov ändå till sist.

Läs gärna olika artiklar om det här på min offentliga Facebooksida.

Våra djur är våra familjemedlemmar, och det är sådana köpare vi också vill nå. Hälsa är viktigare än något annat, och hälsa uppnås inte genom att injicera familjemedlemmar med gifter. Därför väljer vi istället sunda, friska och trevliga individer!

(För er som oroar er över sjukdomar – vi har haft utekatter i snart 40 år, de flesta helt ovaccinerade, och vi har aldrig någonsin haft en katt som fått en sjukdom. Hälsa sitter i ett gott immunförsvar, utan gifter! Vi skickar med en flaska kolloidalt silver istället, som ni kan använda vid behov.)

Kolla in detta!
Play Cover Track Title
Track Authors