0%

Lavemang

SHARE

När man berättar att man gör lavemang så möts man av tre olika blickar; de som tro man är helt galen och gör det bara för att köra upp något i rumpan, de som tror att man är en urgammal tant som bor ensam med sina katter i ett litet hus i skogen eller de som nickar glatt och berättar att de också vet om alla positiva hälsoeffekter.

För det är just hälsoeffekterna som är de vi vill uppnå med lavemangen, och de lavemang jag själv brukar tipsa om är kaffelavemang och lavemang mot parasiter (t ex med vitlök, pau’darco och liknande).

Först av allt så måste man införskaffa något att göra lavemanget med, och ofta börjar man genom att köpa vanliga lavemangspåsar på apoteket, men när man kommit en bit på väg så vill man oftast slippa plasten i de påsarna och då är dessa kit att rekommendera. Jag har köpt mitt via Amazon då det i det närmaste varit omöjligt att hitta dessa i Sverige, och det levererades mycket snabbt och effektivt!

Här kan du läsa en artikel från Morotsliv, men det finns oändligt mycket på nätet om du googlar (t ex coffee enema). I Gerson terapin så använder de kaffelavemang för att bota cancer!

Så här kan man göra:

  • Koka upp 1 liter vatten.

  • Lägg i 3 matskedar malet ekokaffe per liter vatten.

  • Låt koka i 15 min.

  • Tillför ca 2 tsk havssalt per liter vatten. Obs viktigt att det inte är jod i saltet och viktigt att det är havssalt och inte mineralsalt som t ex himalaya. Ta inte för lite salt för då kommer tarmen att ta upp kaffet och du kan bli lite stissig av koffeinet. Inte farligt men obehagligt då man kan känna hjärtklappning.

Jag brukar ta en stor kastrull och koka upp vatten tillsammans med bryggkaffe, och låter det sjuda i bortemot 30 minuter efteråt. Sedan låter jag kaffet sjunka till botten och häller därefter över kaffet i min lilla hink ovan så att jag därefter kan fylla på med kallt vatten tills det blir kroppstempererat. Stoppa ned fingret i kaffeblandningen och känn efter. (Mitt tålamod orkar inte med planeringen att vänta till att det svalnar..) Jag använder inget filter eftersom kaffet sjunkit till botten och då jag inte rör upp det eftersom jag håller från den kastrullen till min lilla hink.

OBS viktigt att det inte är för hett och är det för kallt kommer det kännas obehagligt. Ta på kokosolja t ex på tippen innan du för in den försiktigt i ändtarmen. Sedan går det mest ut på att försöka hålla sig så länge som möjligt, och från början så brukar man inte kunna hålla sig speciellt länge alls. Man brukar säga att det är bra om man kan hålla sig i 20-30 minuter – och en del vill att det ska vara kvar ännu längre.

Anledningen till att jag brukar göra flera liter på en gång är för att jag brukar ta 3 lavemang efter varann för att de första mest är så att tarmen töms på avföring, och det är leverns rening jag vill åt – inte att tömma tarmen. Man behöver inte vara orolig över att detta ska påverka tarmens förmåga att tömma sig själv sen, det kommer att fungera alldeles utmärkt.

Det jag också brukar tänka på är att ta en kapsel aktivt kol eller lera innan (se tips på Eleonor Amora använder..) då leverrening frigör gifter. Chlorella kan också fungera,men oftast är aktivt kol snabbare i effekt.

Detta gör jag i perioder, och när jag märker att kroppen mår sämre än annars så gör jag det oftare eller längre.

Man kan med fördel använda parasitrening eller t ex maskros under denna period för att hjälpa levern att utsöndra mer galla = rena sig.

Det som är viktigt under perioder då man använder lavemang är att man säkerställer att elektrolytbalansen är på topp, så jag rekommenderar varmt att man dricker kokosvatten och äter gurka för att fylla på depåerna. Jag brukar också behöva använda magnesiumspray på kroppen då det är lätt att det kan lakas ur litegrann, och för mig så märker jag det t ex på att jag får sendrag lättare.

Observera att detta är en beskrivning av hur jag gör – jag är inte läkare och vill man prova gör man det helt på eget ansvar. För mig var det jättebra en period då jag av oförklarlig anledning hade högre levervärden, och efter att jag gjort detta som en kur var mina levervärden normala igen.

(Fortsättning följer…)

Kolla in detta!
Play Cover Track Title
Track Authors