0%

Avalon (Glastonbury)

Avalon har i tusentals år omtalats som ett stort andligt center, dit även Jesus vallfärdade och där hans egen lärjunge Josef från Arimataia startade det kloster som ligger i hjärtat av staden. I samma kloster finns den grav där kung Arthur och hans Guinivere ursprungligen hade sin vila.


Allt i Avalon kretsar kring andlighet och naturupplevelser på kända platser dit många vallfärdas, oavsett om det rör Glastonbury Tor som är den stora kulle som tornar upp sig på bilden nedan med St Michael’s torn på toppen eller Chalice Garden med sin röda källa och den vita källan som ligger straxt utanför trädgårdsmuren.

Som du kanske märker så är Glastonbury det ortsnamn som är förknippat med Avalon, och jag brukar beskriva Glastonbury som att befinna sig i en Harry Potter-värld, där alla lever de uråldriga myter och sägenomspunna historier som trollbundit åhörare i mänsklighetens levnad.

När man ändå besöker Avalon så brukar man passa på att besöka Avebury och Stonehenge, och man får helt enkelt bestämma sig för vilka platser som är viktigast att besöka – eller planera in flera veckor där. Det tar en stund att gå till och vid de olika naturplatserna, så man behöver ha bra skor att gå i samt kläder efter väder.

Play Cover Track Title
Track Authors