0%

Kraftplatser kring Glastonbury

England är känt för sina mängder av kraftplatser och sitt vackra, frodiga landskap!

Vi visar ofta platser som Stonehenge och Avebury, vilka togs upp på Unescos världsarvslista 1986 och som är världskända megalitiska stensättningar vars användningsområde fortfarande diskuteras. Det vi däremot vet är att de under tusentals år använts av druider och prästinnor.

Stonehenges stensättning (se bilden) byggdes troligen mellan 2500 f.Kr. och 2000 f.Kr. Vallen och graven är från ungefär 3100 f.Kr. (yngre stenåldern). Namnet Stonehenge kommer från det fornengelska ordet Stanhengist som betyder ’de hängande stenarna’.

Avebury henge är en fornlämning i just byn Avebury i Storbritannien. Den är daterad till yngre stenåldern och består av stora upprätta stenblock. Stenringarna är daterade till cirka 3000 f.Kr. och upptar ett område som är 11,5 hektar stort. Därmed är monumentet såväl större som äldre än det mera kända Stonehenge, och till skillnad från Stonehenge så tillåts allmänheten alltid gå i stencirkeln och röra vid stenarna.

Chalice Well och The Tor samt andra områden i trakterna är också några av de som vi vandrar till utifrån önskemål de dagar vi befinner oss där. Dessa är bara några av den oändliga rikedom som det finns i England när det rör markernas historia.

Naturen är Magi på allra högsta nivå, och genom våra naturvisningar så hoppas vi kunna visa er just detta!

Play Cover Track Title
Track Authors