0%

Storsjöns Sinnero

SHARE

 

För längesen färdades grevinnor och baronessor till kurorten Ytterån, utanför Östersund i Jämtland, för att bli botade från sina åkommor. Redan 1756 godkändes hälsokällan i Ytterån av prosten Tidemann, och efter det vallfärdades människor till orten för att dricka av och bada i de hälsosamma järnoxidhaltiga källorna, men det var först med järnvägens byggande som Ytteråns storhetstid som kurort började Det fanns på denna tid fem hotell, restaurang, dans- och kägelbana för att som bäst roa societetsmänniskorna som kom till Ytterån från hela riket. På Brunns- och Badanstalten fanns sådana faciliteter som läkare, sjukgymnaster, massage och elektricitetsbehandlingar att tillgå.

Det gör det extra spännande för oss att från och med sommaren 2014 ha Ytterån som hemmabas för vår familj och för min kursverksamhet.

Vår gård är en gård som under lång tid varit KRAV-odlad, vilket gör att det känns totalt i rätt anda för oss som har ett helhetsperspektiv rörande livet vi lever och delar med naturen. Vi försöker ha mer och mer självhushållning, och har hönsägg som vi med glädje samlar varje dag.

Läs gärna i tidningen Frees kursgårdsspecial om gården, samt familjens framtida planer i nummer 4 (juli-aug 2016).

På gården i Ytterån råder en rökfri zon, vilket innebär att rökning inte är tillåten här. För de som har nikotinberoende så rekommenderas att man istället tar med sig t ex nikotinplåster eller nikotintuggummi under kurser eller sessioner om man behöver detta. Detta får under inga som helst villkor slängas så att barn eller djur kommer åt det. Om du sover på annan plats än gården så får du såklart röka efter kurstidens slut, men vi ber dig med bestämdhet att inte göra det i anslutning till att du kommer hit på morgonen då rökare ofta inte riktigt förstår hur mycket de luktar ur hår och kläder efter att de rökt. Om du bor hos oss så råder rökförbud under hela din vistelse här.

Tänk även på att undvika att använda syntetiska parfymer och starka dofter. Vi väljer att leva i en giftfri miljö, och då våra kursdeltagare delar vårt hus och vår gård med oss, så är det viktigt för alla.

På en timme så kan du åka från Stockholm till Östersund, där vi kan hämta dig på flygplatsen och visa dig underbara kraftplatser över Rödön hem till oss, på tjugo minuter.

Det går också att åka tåg i lugn och ro, för att bli hämtad på tågstationen i Östersund eller Krokom/Nälden – eller varför inte åka tillsammans med vännen på en bilsemester hit?

Är det meningen så ses vi!

Varmt välkommen,
Eleonor Amora

 

Kolla in detta!
Play Cover Track Title
Track Authors