0%

Sverige/Sweden

SHARE

I Sverige verkar vi från olika platser, och vi erbjuder lite olika verksamhet beroende på plats:

STORSJÖNS SINNERO

För längesen färdades grevinnor och baronessor till kurorten Ytterån, utanför Östersund i Jämtland, för att bli botade från sina åkommor. Redan 1756 godkändes hälsokällan i Ytterån av prosten Tidemann, och efter det vallfärdades människor till orten för att dricka av och bada i de hälsosamma järnoxidhaltiga källorna, men det var först med järnvägens byggande som Ytteråns storhetstid som kurort började Det fanns på denna tid fem hotell, restaurang, dans- och kägelbana för att som bäst roa societetsmänniskorna som kom till Ytterån från hela riket. På Brunns- och Badanstalten fanns sådana faciliteter som läkare, sjukgymnaster, massage och elektricitetsbehandlingar att tillgå.

Det gör det extra spännande för oss att från och med sommaren 2014 ha Ytterån som hemmabas för vår familj och för min verksamhet.

Vår gård är en gård som under lång tid varit KRAV-odlad, vilket gör att det känns totalt i rätt anda för oss som har ett helhetsperspektiv rörande livet vi lever och delar med naturen. Vi försöker ha mer och mer självhushållning, och har hönsägg som vi med glädje samlar varje dag.

Läs gärna i tidningen Frees kursgårdsspecial om gården, samt familjens framtida planer i nummer 4 (juli-aug 2016).

Gården är så mycket mer än en kursgård, och vi brukar numera understryka att vi har Internationellt helhetscenter på pop-up-basis dvs att centren är där vi är. Naturligtvis så kan vi inte frakta med oss allt vi äger och har mellan centren, vilket gör att en del saker är bundna till vissa platser, som du kan läsa i länkarna nedan.

På Storsjöns Sinnero i Ytterån råder en rökfri zon, vilket innebär att rökning inte är tillåten här. För de som har nikotinberoende så rekommenderas att man istället tar med sig t ex nikotinplåster eller nikotintuggummi under tiden man befinner sig här, om man behöver detta. Detta får under inga som helst villkor slängas så att barn eller djur kommer åt det. Om du sover på annan plats än gården så får du såklart röka efter kurstidens slut, men vi ber dig med bestämdhet att inte göra det i anslutning till att du kommer hit på morgonen då rökare ofta inte riktigt förstår hur mycket de luktar ur hår och kläder efter att de rökt. Om du bor hos oss så råder rökförbud under hela din vistelse här.

Tänk även på att undvika att använda syntetiska parfymer och starka dofter. Vi väljer att leva i en giftfri miljö, och då våra deltagare delar vårt hus och vår gård med oss, så är det viktigt för alla.

På en timme så kan du åka från Stockholm till Östersund, där vi kan hämta dig på flygplatsen och visa dig underbara kraftplatser över Rödön hem till oss, på tjugo minuter.

Det går också att åka tåg i lugn och ro, för att bli hämtad på tågstationen i Östersund eller Krokom/Nälden – eller varför inte åka tillsammans med vännen på en bilsemester hit?

Observera att Storsjöns Sinnero endast används under Individuella dagar, och att vi numera hyr en lokal i Östersund de dagar då vi har de större programmen i Jämtland.

Läs mer om vad som finns att tillgå från vår gård Storsjöns Sinnero:

Andullationsbädd
Aquatone
Djuren
Frekvensmedicin
Skoterleder

POP-UP-CENTRET I ÖSTERSUND

I Östersund hyr vi en lokal då vi har våra program, eftersom det förenklade för oss att våra deltagare kunde bestämma själva hur de ville bo samt ta sig från tåg/flyg/bil själva till boendena.

Östersund är en fantastisk liten stad, där Storsjöodjuret värnas om av alla som bor där. Staden har även gjort sig känd för sin breda matkultur, och ses numera som Sveriges mathuvudstad, men också för alla sina olika caféer eftersom stadens invånare älskar att FIKA! 🙂

Vi går eller åker alltid ut på naturvisningar även under de stora programmen inne i Östersund, och vi besöker allt från Tibrandshögen, Glösa, Åre, Storsjön m fl platser. Detta varierar lite beroende på tillgång till bilar och antalet elever.

Kraftplatser
Storsjöodjuren
Vinddrakarna

POP-UP-CENTRET I STOCKHOLM

Även Stockholm har sina natursköna områden och kraftplatser, vilket vi tar fasta på och besöker för att undersöka geomagnetiska fält under de dagar då vi hyr lokal i vår vackra huvudstad. Resten av Stockholm behöver knappast presenteras, och såklart har det sina fördelar att verka från en plats som människor lätt kan åka till.

 

Är det meningen så ses vi!

Varmt välkommen,
Eleonor Amora

Kolla in detta!
Play Cover Track Title
Track Authors